пятница, 11 ноября 2011 г.

100 років скаутському руху в Україні

Источник: http://scout.kiev.ua/home/news/262--100-

Депутати вирішили відзначити 100-річчя українського скаутингу на державному рівні!


1-го листопада 2011 року Верховна Рада Україна прийняла Постанову "Про відзначення 100-річчя українського скаутського руху", оскільки у 2012 році минає 100 років з дня започаткування організованого українського скаутингу.

Парламент України вказав на необхідність проведення низки заходів, присвячених 100-річчю, в різних регіонах України, і підтримати цю ювілейну дату на державному рівні оскільки скаутський рух дуже розвинений і по праву вважається найбільш масовим серед молодих людей в нашій країні.

Скаутами можуть бути люди у віці від 7 років, які дотримуються Законів Скаутів і склали Скаутську Обіцянку – єдину для всіх країн світу.

Відповідно до Постанови, найближчим часом буде створено Організаційний комітет і затверджено план заходів із відзначення 100-річчя.

Вже сьогодні запланований ряд регіональних, національних і міжнародних заходів в місті Києві, Автономній Республіці Крим, Київській, Донецькій, Львівській, Миколаївській, Черкаській областях та інших регіонах України.

Ці заходи покликані об'єднати молодих людей навколо ідей служіння своїй країні і здорового способу життя. Також організатори сподіваються залучити перспективну молодь різних соціальних категорій і допомогти їй розкрити себе через Скаутинг.

«Національна Організація Скаутів України» запрошує дітей, школярів, студентів і дорослих людей не залишатися байдужими і приєднуватися!

Історична довідка: Після створення А. Гончаренком в 1909 році в г.Бахмут (зараз - м. Артемівськ Донецької області) першої бой-скаутскої дружини (роти) в Російській імперії, а в 1911 році – пластових гуртків на Західній Україні і загонів юних розвідників в Києві, Одесі, Катеринославі (Дніпропетровську), Олександрівську (Запоріжжі), Харкові Житомирі почалося поширення скаутингу на території України. Першу скаутську присягу українською мовою було складено в квітні 1912 року і цього ж року скаутський рух поширився по усій території сучасної України.
Прес-служба «Національної Організації Скаутів України («НОСУ»)
office@scout.kiev.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Полезное

My-shop.ru: Школа выживанияШкола выживания, 2003 г. Макманнерс Х. Практическое руководство по приобретению навыков жизни на природе и выживания в самых сложных условиях. Книга содержит всю необходимую информацию для тех, кто решил отдохнуть от городской суеты и окунуться в дикую природу. А тем, кто попал в чрезвычайную ситуацию, книга поможет сохранить жизнь